Категории

Доставчици

Няма доставчици

category.php?id_category=5

АВТОМОБИЛЕН РЕФРАКТОМЕР

Този рефрактомер е прецизен оптически уред изработен от висококачествени оптически елементи. Оптическата му система позволява много плавно и точно фокусиране

Повече детайли


120,00 лв

3 продукта на склад

Внимание: Последни продукти в наличност!

16 other products in the same category:

 

 С него се измерват качествените показатели на електролита на акумулаторната батерия, точките на замръзване на охладителната течност на двигателя и течноста за чистачките, посредством измерването на ъгъла на пречупване (рефракционен индекс) на преминаващата през сместа светлина. За измерване на антифриза са предвидени две скали според химическият състав на антифриза - „ethylene glycol” или „propylene glycol”. Рефрактомерът показва точката на замръзване и на давата типа антифриз. Рефрактомерът измерва концентрацията на охладителната течност в двигателя и автоматично коригира показанието в зависимост от температурата на антифриза и за двата типа антифриз. 

ТИПИЧНИ ПРИЛОЖЕНИЯ
• Измерва концентрацията на електролита на акумулаторната батерия;
• Измерва концентрацията на антифризната течност;
• Измерва концентрацията на течноста за чистачките;
• Показва точката на замръзване за „propylene glycol” и „ethylene glycol”;

• Показва състоянието на електролита на акумулатора.ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
 
Ethylene Glycol:
-50°C  до 0°C
Propylene Glycol:
-50°C  до 0°C
Течност чистачки:
-40°C  до 0°C
Акумулатор
1. 100 до 1. 400sg
Обхват на Автом. Темп. компенсация:
10°C до 30°C

В комплекта

Начин на работа
Капват се 2-3 капки от измерваната течност върху повърхността на главната призма и се затваря прозрачната пластина, като се внимава да не се образуват въздушни мехури. С уреда се гледа в хоризонтално положение срещу небето. В зрителното поле се наблюдава две двуцветни полета. Долната част е по-светла а горната по-тъмна. По измервателната скала се отчита къде тя се пресича от граничната линията между светлото и тъмното поле.

* Предварително рефрактомера трябва да се калибрира с еталонна течност. Тази калибровка се извършва с промяна на наклона на измервателната призма която се намира вътре в уреда. За целта на неговия корпус има болтче за настройка.

* Да не се мие уреда с вода, а само да се забърсва с чист, мека, памучна кърпа.

Количка  

Няма продукти

Изпращане 0,00 лв
Крайно 0,00 лв

Край

category.php?id_category=5